.
Середа, 18.07.2018, 01:26 Вітаю Вас Гость | RSS Головна | Реєстрація | Вхід
Підзамочок замок
Підзамочок вул. Тернопільська
Підзамочок біля Стрипи
Підзамочок замок
Стрипа
Підзамочок замок взимку
Підзамочок старий
Підзамочок - мій рідний край!
pidzamochok.at.ua
Меню





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сьогодні нас відвідали:









Оголошення

Останні новини


Останні Новини
Переглядів: 958 | Дата: 06.09.2016

Останні Новини
Переглядів: 2007 | Дата: 30.09.2015

Останні Новини
Переглядів: 1143 | Дата: 21.07.2015


Новини по категоріях
     Культура
  • "Українські вечорниці" (відео).
  • Різдвяний концерт.
  • Концерт до 70-річчя депортації лемків (фото).
  • Віра в молитву дуже сильна, Україна буде вільна (фото).
  • Оголошення.

  •     Село
  • Свято у Старому Замку.
  • Запрошуємо на "Свято в старому замку" (Оновлено).
  • Потрібна допомога на операцію!
  • Оголошення.
  • Ротація "по-підзамоцьки".
  •      Школа
  • Допомога нашим захисникам.
  • Випускний вечір (фото).
  • Останній дзвоник 2014 (фото).
  • Запрацював сайт Підзамочківської школи.
  • Підзамочківська школа матиме свій сайт.


  •      Футбол
  • Футбол. 3 тур. Підзамочок - Зелена 1:2.
  • 2 тур. Перша нічия.
  • Розпочався чемпіонат району.
  • Підзамочок вилетів із кубку району.
  • Кубок Микитчака закінчився.
  •      Новини від адміністрації
  • З Великоднем!
  • Христос Родився! Славімо Його!
  • Миру Вам у 2015 році!
  • Нашому сайту 3 роки!
  • Реєстрація та коментування через соцмережі.


  •      Інше
  • Сьогодні День Героїв Небесної Сотні.
  • 70 років з дня депортації кримськотатарського народу
  • Забути не маємо права!
  • Сумна річниця.
  • 565. Підтримай Українську Армію.
  • Мінічат

    200




    Наша кнопка






    Система Orphus

    Лідери сайту

    Форум
  • ГАЛЛ-СКОМОРОХ - 1171
  • киви - 626
  • Admin - 405
  • Tolja - 356
  • Dan - 128

  • Коментарі
  • Admin - 64
  • киви - 36
  • Markiza - 22
  • qw - 15
  • Роман - 12

  • Фотоальбом
  • Dan - 556
  • Admin - 211
  • Tolja - 80
  • киви - 23
  • luctbv - 8

  • Головна » Статті » Дім, сад, город » Секрети вирощування

    Зберігання овочів, картоплі та фруктів.


        Щоб мати свіжі овочі взимку, треба в приміщеннях, де вони зберігаються, підтримувати відповідну температуру. Приміщення (льохи, підвали під будинками) не повинні бути дуже сирими.

    Зберігання свіжої капусти.


        Для зберігання відбирають найтугіші головки, вирвані з коренем до морозів, обрізують верхнє зелене листя, яке нещільно прилягає до головки, зв'язують по дві головки коренями і вішають в льоху на жердині або розкладають на полиці в один ряд. Температура для зберігання капусти має бути в межах від -1 до +1 градуса.

    Зберігання картоплі.


        Картоплю зберігають у льохах при температурі 1-2 градуси. Для зберігання влаштовують засіки і засипають не вище 1,5 м. Перед тим, як засипати в сховище, її треба старанно висушити. Картоплю можна зберігати також і в ямах. Неглибоку яму, викопану на високому піщаному сухому місці вистилають дошками і до дна її вставляють зроблений із дощок витяжник-душник. Зверху яму з картоплею закривають дошками, засипають сухою землею (до 40 см), кладуть зверху свіжу солому і знову шар землі. Біля ями викопують канави, щоб стікала вода. За таких умов картопля зберігається до весни.

    Зберігання коренеплодів.


        Столові буряки зберігають так само, як і картоплю в засіках. Моркву і петрушку укладають рядами (головками назовні) і засипають шаром піску, потім знову ряд плодів і знову шар піску. Коренеплоди кладуть так, щоб вони не дотикались один до одного. Висота штабеля - до 1 м. Температура приміщення, де зберігаються коренеплоди, повинна бути 0-2 градуси.

    Зберігання цибулі.


        Ріпчасту цибулю зберігають у сухих підвалах при температурі від -1 до +2 градусів. У сховищі роблять полиці з рейок, на які насипають цибулю шаром 35-50 см. Перед засипанням обрізують і відокремлюють сухі стеблини, сортують і добре сушать. Сховище треба добре вентилювати.

    Зберігання кавунів.


        Кавуни можна зберігати в засіках, засипавши їх житом. Крім того, недостиглі кавуни (з рожевим м'якушем) просушують на сонці, зав'язують у товсте простирадло і підвішують у сухому холодному підвалі.

    Зберігання помідорів.


        Для тривалого зберігання беруть зеленкуваті помідори, укладають їх шарами в ящики, пересипають тирсою з берези, осики або торфом і ставлять у темне приміщення із температурою 10-12 градусів. Час від часу помідори треба оглядати і відбирати стиглі та зіпсовані. Стиглі помідори зберігають в ящиках пересипаних торфом або тирсою з берези при температурі 0-2 градуси.

    Зберігання засолених овочів.


        Засолені овочі овочі від неправильного догляду часто псуються. Щоб цього уникнути, треба краї діжки, в якій зберігаються овочі, періодично обмивати гарячою водою; час від часу мити кружки і гніт; капусту, огірки і яблука треба брати не руками, а ложкою. Овочі завжди повинні бути вкриті розсолом на 3-4 см; Їх треба тримати в холодному місці, але стежити, щоб вони не замерзли. Щоб не з'явилася пліснява на солоних огірках, їх зверху накривають папером, насиченим рослинною олією, найкраще гірчичною.

    Зберігання свіжих плодів і ягід.


        Для зберігання плодів і ягід у свіжому вигляді відбирають здорові, незіпсовані екземпляри без плям і пошкоджень черв'яками. Краще брати плоди прямо з дерева. Приміщення де зберігають плоди повинно бути чистим з постійною температурою (близько нуля).

    Зберігання яблук та груш.


        Краще зберігаються зимові сорти. Плоди треба загорнути в папір і покласти в ящик. Перед цим дно ящика застилають папером, насипають на нього шар м'яких дерев'яних стружок, а вже на них рядами кладуть плоди. Перший ряд плодів знову застилають папером, на нього насипають стружку і кладуть другий ряд плодів, обгорнутих у папір і т. д. Стружку потрібно брати з листяних порід дерева (осики, липи, берези), бо стружка із хвойних порід надають плодам запаху смоли. Замість стружки можна засипати подрібнений торф, але ні в якому разі не солому, бо вона швидко зволожується, загниває й передає запах гнилі плодам. плоди зберігають при температурі від -0,5 до +0,5 градуса.

    Зберігання винограду.


        Зрізані в теплу погоду грона винограду розвішують на жердинах в льоху або підвалі; температура зберігання від -0,5 до +0,5 градуса; час від часу потрібно зривати ягоди, що загнивають.


       інші статті:




    Категорія: Секрети вирощування | Додав: Markiza (07.10.2012)
    Переглядів: 3351 | Теги: ягоди, капуста, фрукти, овочі, помідора, картопля, Буряк, цибуля, кавун, зберігання | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 0
    avatar




    Каталог веб ресурсів Тернопільщини село Тростянець Cело Мшанець, що на Теребовлянщині Каталог веб ресурсів Тернопільщини Проверка тиц Счетчик PR-CY.Rank

    Висловлені авторами думки можуть не збігатися з позицією адміністрації сайту. Відповідальність за достовірність фактів несе автор публікації.
    Будь-яке використанні матеріалів із сайту "Підзамочок - мій рідний край!" тільки при наявності посилання на pidzamochok.at.ua.
    Стрілка синя
     вверх


    Copyright studio FabWeb © 2011 - 2018 --UCOZ-- | Зробити безкоштовний сайт з uCoz